Titul v časovce patří Sáblíkové, statečně jí sekundovala dráhařka Machačová.

Podle očekávání titul republikové šampiónky v časovce jednotlivkyň pro sebe vybojovala Martina Sáblíková. Stříbro patří Jarmile Machačové, bronz pak atletce, Anežce Drahotové.

Za parného dnes vyrazilo jedenatřicet závodnic na trať časovky, jako poslední pak vlétla do boje Sáblíková. 

Strojovým tempem ukrajovala z minutového náskoku soupeřky před sebou a jasně prezentovala svou sílu. Před ní startovala závodnice Dukla Praha, Jarmila Machačová, která letos prokazuje výbornou formu, což potvrdila i na zdejším šampionátu. Její technika jízdy je ukázková, poté co jí Martina dojela, rozhodně boj nevzdávala. Pár vteřin získávala v zatáčkách, dokázala držet velmi vysoké tempo i ve stoupáních.

Výsledný náskok jedné minuty a třináct vteřin, které na ni Martina Sáblíková najela je ale rozdíl přesvědčivý. Na druhou stranu, Sáblíková letos prožívá intenzivní cyklistickou přípravu, směřující k časovce na OH v Riu.
„Jarmila jela výborný závod, do kopce jsem ji ani moc nestahovala. A potom jsme se šponovaly až do cíle a předjížděly se navzájem.“, komentovala vzájemný souboj čerstvá mistryně republiky, Sáblíková, která svou sbírku titulů rozšířila na třináct.

Jak viděla své účinkování čerstvá vicemistryně republiky, Jarmila Machačová?  “Martina mě dojela asi 6 kilometrů před cílem a to už bylo po rovině, nejvíc mě samozřejmě stáhla v kopci, ale s výkonem jsem spokojená”.

Bronzový stupeň patřil všestranné Anežce Drahotové, jejíž hlavní disciplínou je chůze. Kolu se ale věnuje poměrně intenzivně, v rámci atletických tréninků. Právě časovka Anežce sedí, bronzovou medaili vybojovala už předloni.

V sobotu čeká ženy závod s hromadným startem, v kterém nebude chybět nikdo z favoritek, včetně Martiny Sáblíkové. Ta původně jet nechtěla, z obavy ze zranění před OH v Riu, to je ale v tuto chvíli ohroženo, zároveň ženský peloton bude mnohem méně početný, než je tomu např. na významných mezinárodních závodech.

13511976_1324258630921754_6912132958342596745_n
Výsledky:
1. Martina Sáblíková – 32:03 (NowiS Team)
2. Jarmila Machačová – 33:13 (Team Dukla Praha)
3. Anežka Drahotová – 34:17 (Team Louny).

Autor: Kája P.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková