Mini TEST rukavic Kellys HYPNO a RELIC. Jak to dopadlo?

Testovaly jsme pro Vás dvoje rukavice, které patří do velmi sympatické cenové kategorie…

Je to zhruba 6 týdnů, kdy jsme vám představily část z letošní kolekce rukavic od slovenského Kellyse. Dva z mnoha produktů jsme dostaly na testování, konkrétně šlo o dlouhoprsté modely Hypno a Relic.  Za relativně krátkou dobu samozřejmě nemůžeme podat veškeré informace, třeba co se životnosti týče, ale díky téměř každodenní zátěži, v které rukavice byly, jsme získaly poměrně dost podstatných postřehů. Našich 6 týdnů, respektive zhruba 30 dní, zahrnovalo v průměru 2,5 hodin jízdy denně, což pro rekreačního jezdce znamená 12 týdnů po dvou hodinách, ve frekvenci 2 tréninků za týden. Tedy půlka cyklistické sezóny.

Kellys Hypno

Jako první padla volba na model HYPNO long, nejen, že modrá je dobrá, ale rukavice skvěle odpovídaly jarním rozmarům počasí a také drsnějšímu bikování.

U rukavic HYPNO je svršek z pevnějšího materiálu, který drží dobře tvar, ani po opakovaném praní nedošlo k změně vlastností, tedy ani ke sražení nebo naopak k povolení tvaru. Test pevnosti, při nechtěném kontaktu se stromem dopadl na výbornou, na kůži oděrky, ale rukavice bez sebemenšího poškození.

Kellys Hypno

Dlaň, která je z dvojité syntetické kůže Clarino, je dostatečně prodyšná. Gelovo-pěnové výstelky mají dobře zvolenou tloušťku, která částečně tlumí vibrace z řídítek, ale co je důležitější, ani po delší době, tak jak to může být u jiných rukavic s vysokým gelem, necítíte v dlani otlaky. Velmi užitečné je použití jemného mikrovlákna na palcové hraně, přeci jen kapka u nosu může potkat každého a takhle je utření během chviličky více než příjemné.

Kellys Hypno

Silikonový potisk na spodní straně prstů: palce, ukazováčku a prostředníčku plní funkci nejen jako usnadnění manipulace s mobilním telefonem, ale také dává lepší pocit při uchopení brzdové páčky. Stahování páskem kolem zápěstí dotáhne pocit perfektně padnoucí rukavice k dokonalosti. Jde o unisex model, dívky s drobnou rukou určitě musí volit velikost S nebo raději XS.

Rukavice Hypno long pořídíte za 599,- Kč, což je z pohledu poměru „cena/výkon“ velmi dobrá investice.

 

Kellys Reric

Druhým testovaným modelem byly také dlouhoprsté rukavice RELIC. Spodní vrstvu tvoří, stejně jako u Hypno, umělá kůže Clarino. Co je ale zcela odlišné, je jejich odvětrání, a to jak právě na dlani, která je perforovaná, tak i svrchní materiál je tenký a zcela přilne k ruce. Rukavice tak dávají pocit druhé kůže.

Kellys Reric

Jsou bez gelové výstelky, uživatel má tak maximální kontakt s gripy na řidítkách. Právě absence gelové výstelky klade nároky na měkkost gripů, mě osobně vyhovovaly k těmto rukavicím gripy měkčí.

Pokud platí pravidlo, že rukavice musí dobře sednou, tak v tomto případě to platí dvojnásob, jinak to vaše ručka odskáče minimálně mozoly. To je daň za lehoučké a vzdušné Relicy.

Kellys Reric

Trochu překvapující byla zesílená palcová část, která zasahuje do oblasti z jemného mikrovlákna. Dvojitá výztuha sice chrání exponovanou část, ale vzhledem k tomu, že celé rukavice jsou tenké, je otázka, zda tento prvek prodlouží celkovou životnost rukavic. To ukáže čas a mnohem delší používání, než jsem měly vyměřené my.

Kellys Reric

Širší neoprenové zapínání usadí rukavice na zápěstí velmi pevně, za tenhle komfort se musíte smířit s tím, že v oblasti zápěstí vám bude o trochu víc teplo, než na zbylou část ruky. Výbornou záležitostí jsou silikonové protiskluzové proužky na spodní části dlaně, díky kterým máte ruku bezpečně usazenou na řidítkách a nehrozí smeknutí.

Kdo investuje baťovských 699,- Kč, získá výborné, vzdušné letní rukavice.

 

Další info o dostupných modelech najdete na stránkách výrobce: kellysbike.com

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková