Nikola Nosková šestá na Tour de Feminin

Závodnice profesionální stáje BePink a také vicemistryně republiky Nikola Nosková se blýskla v mezinárodním etapovém závodě kategorie 2.2 Tour de Feminin, když obsadila celkově šestou příčku a ve vrchařské soutěži byla hodnocená jako třetí nejlepší…

Od čtvrtka do neděle absolvovaly celkem tři české týmy žen mezinárodní etapový závod Tour de Feminin – O cenu Českého Švýcarska. Nejvýraznějšího úspěchu přitom dosáhla talentovaná Nikola Nosková startující za mix Kooperativy, když v závěrečné etapě a shodně i v celkovém hodnocení obsadila šesté místo.

Na programu bylo celkem pět etap ve čtyřech dnech a do té dnešní bylo zatím nejlepším výsledkem sedmnácté místo Melissy Van Neck (Dukla Praha). Závodnice dojížděly převážně v hlavní skupině a v každé etapě se některá z nich probojovala do elitní třicítky, v časovce jednotlivců pak dojela na velmi dobrém 17. místě mladá závodnice Nikola Bajgerová (Dukla Praha), přesto, že se dokázaly pohybovat v popředí, ale na pódium nedosáhly.

Velký úspěch zaznamenala až v samotné závěrečné etapě Nikola Nosková (Kooperativa), když začala udávat tempo pelotonu a následně na čele závodu zůstalo pouze šest závodnic. Tato šestice se odpoutala od zbytku skupiny a únik dotáhla úspěšně až do cíle.

„Po včerejší časovce a odpolední etapě jsem byla hodně unavená, vůbec jsem nevěděla, jak to dnes půjde. Nakonec se ale vše otočilo a jelo se mi skvěle. Od první rychlostní prémie jsem se držela na předních pozicích a na druhé vrchařské prémii jsem si dojela na úplnou špici a rozjela tempo, nahoře jsme zůstaly jen v šesti. Tak jsme pokračovaly asi 45 kilometrů až do cíle. Nadělilo se to pak zase až v posledním kopci a následném sjezdu do cíle,“ popisuje průběh etapy Nikola a dodává: „Jsem moc spokojená s tím, jak se mi jelo a že jsem se dokázala probojovat do top ten a bojovat dnes o etapové vítězství. Také se mi podařilo vyhrát jednu vrchařskou prémii.“

Kromě šestého místa v etapě, pro které si dojela s půlminutovou ztrátou na vítězku, obsadila také šestou příčku v celkovém hodnocení. Navíc skončila třetí ve vrchařské soutěži a zároveň třetí mezi závodnicemi do 23 let. Do elitní dvacítky v celkovém pořadí se probojovala také úřadující mistryně republiky Jarmila Machačová, když obsadila 15. příčku.

 

Výsledky všech etap naleznete zde.

zdroj:csc.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková