RUTINA s DNK. Výdrž

Slečny, dívky, ale i dámy, paní…ty všechny spojuje touha mít vypracované pevné břicho, ale i zadeček. Dámské pozadí je totiž vyhledávaným objektem mužských pohledů a tak se na jeho zpevnění tentokrát zaměří i naše dnešní RUTINA.

Kdo by nechtěl mít krásný pevný zadeček. Pozor, nemluvíme o drobném, ale pevném pozadí. Někteří pánové mají totiž rádi i objemnější ženské tvary, ale i těm sluší zpevněné svalstvo.  Cokoliv ochablého totiž nikoho neoslní a popravdě ani vy sama nebudete spokojená. Takže s chutí a energií do dalšího cvičení.  Dnešní RUTINA pomůže vaše pozadí zpevnit a navíc při  cvičení posílíte i ramena.

IMG_4016
Výchozí poloha

Provedení:

  • Lehněte si zády a hlavou volně na podložku.
  • Pokrčte nohy a chodidla přibližte k trupu tak, že se dotýkají podložky. Kotníky by měly být mírně od sebe.
  • Paže nechte volně položené na podložce podél těla tak, že dlaně směřují k zemi.
  • Zvedněte zadeček z podložky co nejvíce vzhůru tak, aby bříško bylo ve vodorovné ose se stehny. Po dobu 2-3 vteřin vydržte v této pozici.
  • Poté tělo uvolněte tak, že se vrátíte to výchozí polohy. Cvik opakujte.
  • Během cvičení nezapomeňte pravidelně a hluboce dýchat.
  • Po celou dobu cvičení je hlava položená na podložce.
  • Při správném provedení je při pohledu z profilu tělo (břicho) ve vodorovné ose se stehny.
IMG_4012
Horní poloha


TIP DNK: 
Podle vzdálenosti chodidel od těla upravujete obtížnost provedení cviku. Pokud v horní poloze stáhnete zadeček, cvik pro vás bude efektivnější.



Provedení cviku s překříženýma rukama položenýma na hrudníku

IMG_4018
IMG_4015

Začněte tím, že provedete 6 opakování tzv. zvednutí zadečku z podložky a poté výdrž v horní poloze 2-3 vteřiny. Poté tělo uvolněte a vraťte se do výchozí polohy. Délka odpočinku je individuální.

Doporučený počet sérií: 2-3. Po určité době zvyšte počet opakování a upravte délku odpočinku. V případě časového hlediska začněte tím, že budete ve výchozí poloze po 10 vteřin. Poté tělo uvolněte (doba odpočinku je individuální).

Doporučený počet sérií 3-4.  Po určité době zvyšte trvání aktivního cvičení a adekvátně upravte dobu odpočinku. Během cvičení se soustřeďte na pravidelné dýchání a opravdu precizní držení beder a zadečku v horní poloze. Zadeček by se vám neměl propadat.

Lucie Hamanová