Juniorka Hájková přestupuje do UCI týmu Team Servetto Stradalli AluRecycling

Mladičká talentovaná cyklistka Hájková přestupuje na sezónu 2019 do profesionálního italského UCI týmu Team Servetto Stradalli AluRecycling

Česká juniorská reprezentantka, letošní mistryně České Republiky v časovce jednotlivkyň, dvojic, vicemystrině v silničním závodě a dvanáctá na letošním Mistrovství Evropy v časovce jednotlivkyň, přestupuje do italského profesionálního týmu Servetto Stradalli AluRecycling.

Markéta doposud závodila za Lanškrounský tým SKP Duha Lanškroun pod vedením pana Petra Bucháčka a trenéra pana Michala Rottera. Přestup je pro Markétu možnost startovat v nejvyšší kategorii závodů a pravidelně se pohybovat v profesionálním pelotonu.

 

Markéta přestup okomentovala: „Z přestupu mám obrovskou radost. Jednali jsme s nižšími týmy z Německa, Švýcarska, Holandska a byla tu možnost zůstat i v ČR. Nakonec jsem využila této nabídky, protože chci nasbírat co nejvíce zkušeností, jak v cyklistice, tak v životě. Rovněž doufám, že budu moci objet i nějaké větší závody a srovnat se tak s naprostou špičkou v ženské cyklistice. Posledních pár dní prázdnin jsem strávila na tréninkovém kempu v Itálii, kde jsem se poprvé setkala s vedením týmu a budoucími týmovými kolegyněmi, se kterými jsme si padly do noty.

Mám z toho skvělý pocit, kempu se zúčastnily dívky z různých koutů světa (Francie, Eritrea, Curacao, Itálie). Pozitivní také je, že tým bere ohled na můj věk a na školu, kterou chci v příštím roce úspěšně zakončit maturitou.

Zároveň bych chtěla poděkovat nejen mému stávajícímu týmu a trenérovi za práci a čas, který mi věnovali v mládežnických kategoriích, ale také mému současnému týmu lidí, který mi pomohl prosadit se do zahraničí a hlavně mé rodině, příteli, přátelům a všem, kteří mi fandili a fandí.“

HAJKOVA NOVY TYM
Nové týmové barvy Markétě sluší
Marketa Hajkova (ME)
Markéta letos oblékla reprezentační dres při silničním ME juniorů a kategorie do 23 let

Manager týmu Servetto Stradalli AluRecycling Dario Rossino k Markétě řekl: “Markéta je mladá závodnice. Myslím, že pokud bude dobře pracovat na tréninku, tak z ní za pár let bude velice kvalitní cyklistka. U nás má šanci se opravdu posunout dál, výše výkonnostně a výborně doplní náš tým“, pochvaloval si příchod sympatické osmnáctileté naděje.

Přečtěte si také ROZHOVOR s Markétou po úspěšném MČR.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková