MS v silniční cyklistice 2018 Innsbruck: V ženských kategoriích je v nominaci pětice cyklistek

V silné sestavě se představí nadcházející týden ženská silniční reprezentace. Reprezentační kouč využil možnosti a vyslal trio juniorek, v elitě obsazuje dvě místa…

Do dějiště letošního mistrovství světa odcestovala reprezentační výprava v rekordním počtu 21 závodníků a závodnic. A ambice letos nejsou pro letošní rok malé. Po velmi vydařené sezóně ze strany juniorů, úspěchů na Mistrovství Evropy v Brně a Zlíně v kategorii do 23 let a výkonů profesionálních závodníků ve WorldTour pelotonu jede česká výprava bojovat o příčky nejvyšší. Lídrem v kategorii žen bude Nikola Nosková, dvojnásobná medailistka z evropského šampionátu, mezi muži pak Roman Kreuziger.

“V konečné nominaci na Mistrovství světa v Innsbrucku figuruje celkem 21 jmen. Téměř ve všech kategoriích přitom bylo využito maximálního možného počtu startujících”, zdůraznil Tomáš Koneřčný, reprezentační trenér a kouč.

Program mistrovství světa z pohledu reprezentačního týmu začne tradičně časovkami
jednotlivců. Na juniorské kategorie, muže U23 a ženy čeká zvlněný terén. O poznání náročnější trať pak absolvují elitní muži, pro které si pořadatelé v rámci časovky přichystali pětikilometrové stoupání.

„Trasa časovky bude náročná, a to nejen pro muže. Zisk medaile v některé z kategorií není
nereálný, ale je to těžké. Musí se opravdu všechno sejít v jeden den. Na druhou stranu hlavně mladí závodníci ukázali, že i v časovce se s námi musí počítat, když Nosková získala medaili na ME. Řekněme, že je to hodně otevřené,“ komentuje své prognózy Tomáš Konečný.

Silniční závody zahájí kategorie juniorek, program vyvrcholí v neděli závodem mužů. Oproti loňskému roku, kdy se české barvy na startu juniorek neobjevily, se letos představí hned tři slečny.

36759557_10216560420114071_6123764688464379904_n-750x561
Markéta Jandová i Veronika Hájková si na MS odbudou svou premiéru

„Nadějné cyklistky jedou především na zkušenou, ale Jandové by měla trať sedět a výkonnostně je na tom velmi dobře, může být hodně vepředu.Překvapit může i bikerka Sásková.

” V závodech elity se pozornost bude upínat především k Nikole Noskové a Romanu Kreuzigerovi. Oběma by měla kopcovitá trať vyhovovat a ani jeden neskrývá, že právě mistrovství světa je pro ně jedním z vrcholů sezóny“, zhodnotil nominaci reprezentační kouč Tomáš Konečný.

Nominace na MS

Juniorky:
časovka: Markéta Hájková, Veronika Jandová
silniční závod: Markéta Hájková, Veronika Jandová, Tereza Sásková

Ženy Elite:
časovka: Tereza Korvasová, Nikola Nosková
silniční závod: Tereza Korvasová, Nikola Nosková

Program:
 23. 9. –  týmová časovka žen a mužů
 24. 9. – časovka jednotlivkyň juniorky (a muži do 23 let)
 25. 9. – časovka jednotlivkyň ženy Elite(a junioři)
 26. 9.- časovka jednotlivců muži Elite
 27. 9.- silniční závod juniorek (a juniorů)
 28. 9.- silniční závod muži U23
 29. 9.- silniční závod ženy Elite
 30. 9.- silniční závod muži Elite

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková