Jitka Čábelická i celý tým GAPP System-Cabtech mění značku kol

Další změna v bikerském rybníčku. Česká ženská jednička Jitka Čábelická i celý tým GAPP system Cabtech bude příští sezónu sedlat kola značky Cannondale….

První sezónu a to ve velkém stylu má za sebou tým GAPP system-Cabtech, v kterém pod křídly Pavla Čábelického závodí (nyní již jeho žena) Jitka Čábelická, třiadvacítkář Matěj Průdek a junior Tomáš Dudek. Úspěchů společně i individuálně zažili nemálo, v jejich držení jsou tři tituly mistrů republiky, Jitka se v závěru sezóny radovala s životního výsledku, který dosáhla na mistrovství světa.

Proč měnit to, co funguje, řeklo by se…Přesto v týmu dochází k jedné nepřehlédnutelné změně. Trojice závodníku v červeno černých dresech už nebudeme vídat na kolech Specialized, ale nově na kultovní značce Cannondale.

Pár postřehů nám sdělil sám manažer a mechanik Pavel Čábelický…

gappsystem-cabtech-cannondale-1

Pavle, změna výrazná hlavně pro tebe samotného. Co k tomu vedlo?
Pro mě samotného je to odchod od Spešlu po celých 11ti sezonách, takže změna velká. Takže díky za těch dlouhých jedenáct let, ale teď jdeme dál 🙂 

Proč právě Cannondale a Aspire sports?
Aspire je velmi silná firma na sportovním poli a pomohli nám zajistit kompletní podporu, tzn. že mimo kol Cannondale budeme mít podporu i od Mavic, Maxxis a Sram, což je skvělé. Při vrcholném XC závodění je spotřeba materiálu veliká a i když se to na první pohled nezdá, tak velikou položkou jsou, mimo samotných kol, další věci – rezervy, pláště, náhradní materiál – řetězy, desky, převodníky, přehazovačky…

Budeš si s materiálem rozumět?
Já :-)))? Na mně přeci nezáleží, jde o závodníky. Já se se všemi značkami potkávám každý den v práci v servisu, takže pro mě to není žádný oříšek.

Dobře, tak co závodníci?
Byli jsme v létě na testování a představení kolekce 2019, takže byla možnost se na kolech povozit a vše vyzkoušet. Na materiál se moc těší. J

 
Jitka Čábelická

Jaká kola budete tedy jezdit? Dostane přednost full nebo hardtail? Nebo obě varianty?
Každý závodník bude mít k dispozici jedno silniční kolo Supersix EVO race a jeden bike – Jíťa s Tomem budou sedlat pevňáky F-SI Carbon 1, Matěj pak celopéro Scalpel –SI Carbon 1.

Jak bude vypadat vybavení kol?
Silniční kola budou přestavěna na sadu Sram Force. U biku zůstane jen rám a vidlice. Černá varianta se nám hodí více k dresu 🙂 Rám HI-mod carbon a vidlice Lefty Ocho carbon je stejná jako na sériovém kole, zbytek komponentů se bude přestavovat – sada XX1Eagle ve zlatém provedení, kliky s wattmetrem Quark, výplety Mavic Crossmax Pro Carbon, teleskopické sedlovky Cannondale, pláště Maxxis…. 

Objeli jste pár cyklokrosů a nemohli jsme si nevšimnout, že už na Cannondale. Proč tak brzy?
Závodníci si chtěli v pěkném počasí trochu protáhnout sezonu, tak proč ne. Kvůli končící spolupráci se Spešlem to byla hoňka, ale Aspire nás novými koly stihlo vybavit včas. Vzhledem k tomu, že je pro nás cyklokros pouze zpestřením a zábavou, tak jsme zvolili hliníkové modely Cannondale CAAD X a dovybavili výplety Mavic Ksirium PRO s bezdušovými plášti Maxxis Raze.

mcr-xco-stafety-2018_(1_of_1)-25

Sezoně 2018 tedy definitivně odzvonilo nebo ještě pojedete nějaké závody?
V letošním roce už nejspíš ne, máme po sezoně a začali jsme přípravu na tu nadcházející. Jíťa možná pojede MČR v cyklokrosu, ale záleží na počasí, do žádného extrému nepůjdeme.

Prozradíš i nějaké další novinky či plány na rok 2019?
Plány se včas dozvíte 🙂  Na začátku roku bude tiskovka s podrobnějším představením programu a nových partnerů. Mohu jen prozradit, že závodníci se nemění a tým se rozrůstat nebude.

 

Foto: Jaroslav Svoboda

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková