Blog DNK: Dvojboj Malevil a Špičák aneb Vše stejně, a přesto jinak.

Letošní Malevil byl v podání DNK na všech frontách, radost, emoce, extrémní stovka, brambora i nakonec i na pódium jsme se dostaly. Traily na Tanvaldském Špičáku pak byly za odměnu…

Po roce jsme opět vydaly se skupinou DNK na zážitkový víkend, spojený s kolem v jeho různých podobách. Dva dny v akci, sobota v krásné přírodě Lužických hor, se zázemím na ranči Malevil, neděle pak o 60 kilometrů dál na Tanvaldském Špičáku. Maraton, trailové ježdění. Baví nás obojí.

Letos na startovní čáře sice v méně početné skupině, přesto velká paráda. Na všech trasách byly naše barvy vidět! Tu nejkratší (25 km) si střihla výherkyně soutěže Dana. Nominovala jí její dcera, a myslím, že cennější byla slova než vlastní startovné. „…Mamka teď jezdí na kole poměrně dost a stíhá i tátu na elektrokole, proto si myslím, že by se měla postavit na start Malevilu. Vloni jela 25 km, letos chce jet jen jako fanoušek. Ale hádám, že by se dokonce letos mohla posunout a zkusit si zajet delší trasu C 45 km. Mamka je velká bojovnice a super ženská, co by si zasloužila stoupnout na start s dalšíma super dámama z našich/vašich řad…“.

Zastoupení jsme měly na trase 45 km, tady si na start stoupla bojovnice Ilča, pravidelná účastnice pražských vyjížděk. Ač zkušená cyklistka (její obě dcery závodí), tentokrát měla situaci ztíženou. Někdy nám život přinese nečekané překážky, které srazí na kolena. To, že je potřeba vstát a hledat cestu dál, ví každý. Způsob, jak a jak rychle, se liší. Takže v tomto případě byl maraton Malevil terapeutický. A jak zafungoval, uvidíte samy v našem vlogu.

Přihazujeme dalších 20 km a je tu už slušně náročná „65ka“. Jenže když tam vyšlete „mladou pušku“, která má v srdci dravost, bojovnost a prostě jí to baví, na slušný výkon je zaděláno. Naší Terezce utekla „bedna“ o pár minut. Zážitků kupa, jiskřičky v očích a jeden otazník „kdy něco dalšího“?

Malevil má čtyři trasy, ta nejdelší měří úctyhodných 100 kilometrů. Na tuhle štreku se vydala zkušená bikerka Ivča, která miluje výzvy. Po premiéře, kterou si odbyla v r. 2002! se na Malevil a tuhle trať vydala podruhé. S respektem a cílem dojet. Splněno na 100 %, a vyčerpání v její tváři rozhodně znát nebylo.

Nakonec se dres DNK objevil i na pódiu, a to při předávání cen těm nejlepším elitním ženám a mužům. Byl to milý okamžik stát po boku olympijské medailistky Mají Wloszczowské, která byla na Malevilu jako host a zcela logicky poutala možná největší pozornost všech fanoušků.

Když jsme se dostaly až k výsledkům, sluší se napsat, že královnou Lužických hor se stala Jana Pichlíková z týmu Kross Bike Ranch. V cíli neskrývala velkou radost, vždyť za jejími zády skončila vynikající bikerka Blaza Pintaric ze Slovinska, ale i velká rivalka a vítězka Krále Šumavy, Milena Cesnaková. Závodní report najdete na stránkách partnerského webu mtbs.cz

A bikování na Tanvaldském Špičáku? To je nelepší zažít! A nebo se alespoň podívejte na naše video, třeba jako inspiraci, abyste vyrazila příště třeba s námi…

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková