Nikola Nosková má před MS formu, na Tour de l’Ardèche dojela celkově 10.

V úniku s Mariane Vos, druhé místo v etapě a celkově desítka, to je účinkování Nikoly Noskové v etapovém závodě Tour Cycliste Féminin International de l’Ardèche. Dílčí úspěch měly i další Češky…

Sedmidenní etapový závod Tour Cycliste Féminin International de l’Ardèche , zařazený do kategorie UCI 2.1 byl pro mnoho závodnic poslední přípravou před nadcházejícím mistrovstvím světa. Česko vyslalo reprezentační výběr, v kterém byl i trojlístek žen, které se postaví na start světového šampionátu: Nosková, Machačová a Neumanová.

Dominantní převahu předvedla několikanásobná světová šampionka Marianne Vos, která se stala absolutní vítězkou a vyhrála pět ze sedmi etap. A právě při závěrečné se pustila do úniku, společně s Nikolou Noskovou, která dokázala akceptovat tempo a finišovala na skvělém druhém místě.

Bojovný výkon předvedla i zkušená Jarmila Machačová, která se ve druhé etapě pustila do dlouhé sólové jízdy. Peloton ji sice nakonec dojel, dokončila dvacátá, ale tato aktivita se cení.

Jarmila Machačová v celkovém pořadí obsadila osmnáctou příčku, Markéta Hájková pak 35. pozici, když v kategorii mladých závodnic se umístila na 4. místě. Tereza Neumannová je hodnocená na 51. místě a v kategorii mladých závodnic se umístila na 9. místě.

O slušné formě Nikoly Noskové vypovídá i hodnocení v bodovací soutěži, kde obsadila 7. místo.

Foto: Anton Vos

Kompletní výsledky najdete zde

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková