Katka Nash a její tým Clif Pro nově osedlají kola Specialized

Co bylo k vidění už v Táboře, ale nebylo oficiální, už je potvrzené. Po 14 letech mění tým kola Orbea za Specialized….

Tým Clif Pro (dříve Luna Women’s Pro), který je u nás hodně znám díky české star Kateřině Nash, po dlouhých 14 letech změnil značku kol. Americká stáj, jejíž domovem je Californie, ukončil spolupráci se španělskou Orbeou a podepsal novou smlouvu s domácím Specializedem.

Už při světovém pohru v Táboře závodila Katka na modelu Crux, který ale byl v testovací verzi. Nyní má svou perfektně vyladěnou závodní raketu, s kterou následující dva víkendy bude bojovat o celkové umístění ve SP a především o co nejlepší výsledek při cyklokrosovém světovém šampionátu, který hostí švýcarský Dübendorf.

Zatím co Katce Nash se blíží vrchol sezóny, její týmová kolegyně, jen o pár let mladší Catharine Pendrel, která je v týmu Clif Pro 12 let, se na svůj první letošní závod na kole Specialized chystá. Tato velmi uznávaná a úspěšná bikerka, která byla mimochodem v Kanadě vyhlášena jako bikerka desetiletí, oslaví devětatřicáté narozeniny a oznámila, že letošní olympijská sezóny bude její poslední. V tuto chvíli už najíždí své poctivé kilometry na Tarmacu, při závodech v cross country by měla sedlat nového Epica.

Zdroj: Instagram Clif Pro, Katka Nash, mtbs

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková