Zraněná Tereza Neumanová ovládla Krakonošův cyklomaraton

Bolavý loket, náročná trať a extrémně nepříjemné podmínky nezastavily všestrannou Terezu Neumanovou v cestě k vítězství v letošním Krkonošském cyklomaratonu

První velké letošní silniční klání na českém území – Krakonošův cyklomaraton – se startem i cílem v Trutnově bylo o fyzičce, ale neméně o morálce. Nešlo ani tolik o náročná stoupání, z kterých vyčnívá výjezd na Pražskou boudu. Cyklistům nepřálo počasí, prakticky celý závod je provázel déšť a chlad.

Tyto extrémně náročné podmínky nejlépe zvládla Tereza Neumanová z týmu ČS-Accolade, když za svými zády nechala svou někdejší týmovou kolegyni a také jmenovkyni Terezu Korvasovou. Třetí místo vybojovala Kateřina Drhová (ČS-Accolade). Tereza po kolizi z minulého týdne stále bojuje s pohmožděným loktem. Přesto si poradila jak s nepřízní počasí, tak i se všemi soupeřkami. 

 

Jak čelit nepříznivému počasí před startem....se svou týmovou kolegyní Katkou Drhovou

A jak zhodnotila svůj víc jak čtyřhodinový souboj?

„Závod jsem absolvovala z plného tréninku, kdy jsme byli od čtvrtka s týmem na soustředění ve Špindlu, takže na počasí, které nás při závodě potkalo sem byla psychicky připravená, vlastně mi to ani nevadilo, jen se místo proti větru jelo místy proti proudu vody.

Nebyla to úplně trať pro mě vzhledem k převýšení, ale i když jsem byla unavená, cítila jsem, že v kopcích jsem lepší, než minuly rok z toho sem měla fakt dobrý pocit. Bylo fajn si zase zazávodit v pelotonu i když s chlapama a těším se na další závody na silnici. Nejbližší pro mě bude zřejmě MČR.

Do terénu bych se ráda vrátila příští týden na Orlíku. Uvidíme, jak to snese pohmožděný loket z minulého týdne, ale věřím tomu, že to nebudou 3 týdny, jak mi vyhrožovali doktoři.”

Kompletní výsledky zde

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková