Jde to i jinak – 6.díl. Letní salát jako hlavní jídlo
Hoďme za hlavu stereotypní představy o „neochuceném zeleném lupení“ a pojďme si připravit vynikající pokrmy plné zdraví
Reklama
Salát rovná se dieta? Slovo salát v nás občas budí až hrůzu, ovšem zbytečně! Hoďme za hlavu stereotypní představy o „neochuceném zeleném lupení“ a pojďme si připravit vynikající pokrmy plné zdraví. Takže ano, jde to i jinak! Salát může být výživné a přírodní jídlo, na kterém si pochutnáme. Seznam surovin pro dnešní recepty bude až neuvěřitelně prostý. Nejvíce vás překvapí jejich jednoduchost, protože jsou nenáročné na přípravu a také výsledná chuť díky netradiční kombinaci jednotlivých ingrediencí. Nezapomeňte také vyzkoušet a přidat do svého receptáře náš lahodný salát z minulého dílu, a to thajský Pad Thai.
Postup: okurku i cherry rajčátka nakrájíme na co nejmenší kousky. V míse pak smícháme okurku, cherry a orestované oříšky. Vše dochutíme olejem, limetkou, solí a pepřem.
Salát z melounu, okurky a sýru feta
b Suroviny:
1 velká salátová okurka
1 malý vodní meloun bez pecek
250 g sýru feta
1 PL olivového oleje
hrst čerstvé máty
hrst čerstvé bazalky
pár kapek limetky
pepř
Postup: meloun vydlabeme a nakrájíme na menší kostky. Potom pokrájíme okurku a fetu. Vše smícháme a dochutíme olivovým olejem, limetkou, pepřem a nasekanou mátou.
Salát z mrkve, cukety a semínek
b Suroviny:
1 cuketa
4 mrkve
1 PL olivového oleje
1 PL jablečného octa
hrst dýňových semínek
hrst slunečnicových semínek
1 ČL červené papriky
mořská sůl a pepř
Postup: cuketu i mrkev oloupeme pomocí škrabky na plátky a důkladně promícháme v míse spolu s olivovým olejem, octem, semínky, mletou paprikou, solí a pepřem.