Použití v kuchyni a jejich správné skladování
V české tradiční kuchyni se vařily tzv. ořechové kaše s medem, které se připravovaly nejčastěji z vlašských ořechů. Nezapomínejte ořechy sypat alespoň na listové saláty, v kombinaci s kozím sýrem jsou fantastické. Pokud jste vyčerpaní, dejte si je samotné společně s medem. Dají se skvěle umlít a používat pro děti například do nepečených kuliček se sušeným ovocem a medem. Přidávejte je, umleté či neumleté, co nejčastěji do jakýkoliv těst a dezertů.
Správné vysušení je důležité stejně jako způsob uskladnění. Doma je ideální je nechat vyschnout samovolně, volně vložené ve větratelné nádobě nebo na slunci. Dobré vysušení je zárukou, že ořechy nebudou napadeny plísněmi. Po vysušení by se měly ořechy ve skořápce umístit na suché, chladné a větrané místo. Vyloupaná jádra je nutné držet v chladu, ideálně ve vzduchotěsné nádobě. V ledničce vydrží cca 4-6 měsíců, v mrazničce až rok. Konzervují se i nakládáním do medu, kdy je ideální promíchat 1 kg jader a 1 kg medu.