Jablečný závin neboli štrůdl je typický český moučník, který však pochází z Rakouska. Klasická verze jablečného závinu se skládá z plátu listového těsta s náplní z jablek, cukru, skořice, rozinek a vlašských ořechů. Před pečením se těsto zavine jako roláda. Hotový štrůdl se podává ještě teplý, posypaný moučkovým cukrem nebo s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou. Provoňte jím svou domácnost i vy a naservírujte tento vynikající moučník podle našeho receptu.
Na pohled vypadá „klasicky“, ale ingredience jsou tentokrát lehčí a méně kalorické, jedná se totiž o zdravější variantu z tvarohového těsta a špaldové mouky. Řada z nás si před Vánoci šetří „žaludek“ a drží „linii“, ale s naším odlehčeným moučníkem můžete mlsat bez výčitek. Je navíc bez cukru, což zase ocení naše imunita. Vyzkoušejte! Uvidíte, že tomuhle dezertu nikdo neodolá!