LIV představil vylepšený model silničního aero kola EnviLIV. Design opět excelentní

Design nebo technické vylepšení? Co vás upoutá víc?

Vylepšení modelů EnviLIV Advanced Pro a EnviLIV Advanced a nově také rámová sada v atraktivním race designu – to je nadílka od taiwanské značky LIV.

Aero modely EnviLIV, které byly poprvé uvedeny na trh v roce 2013, jsou výkonná silniční kola nejen pro závodnice, ale i pro sportovně založené cyklistky, které ocení rychlost, aerodynamiku a tuhost rámu.

Nové modely EnviLIV, které dostaly velmi líbivý design budou mít svůj debut v závodech WorldTour, testovat je bude i česká jezdkyně Tereza Neumanová, hájící barvy Liv Racing TeqFind.

Atraktivní design je důležitým parametrem kol LIV

U modelů pro rok 2023 posunul výrobce kol Liv aerodynamiku na jinou úroveň představením technologie Aero System Shaping. To znamená, že rámové trubky byly navrženy a tvarově uzpůsobeny tak, aby měly minimální odpor a hmotnost, zároveň použití prémiových uhlíkových vláken zajišťuje udržení vysoké tuhosti rámu.

Zcela nová karbonová řídítka Liv se vyznačují aerodynamickým designem a ergonomickými oblouky

Minimální odpor vzduchu podpoří i zcela nový kokpit Contact Aero se zploštělými řídítky, které umožňují i nový způsob vedení kabelů přes řídítka, představec a rám, což také usnadňuje rozebrání kola při cestování a údržbě.

Všechny velikosti rámů – XXS až L – jsou dodávány s aerodynamickými držáky na cyklistické lahve.

Za zmínku stojí použitá i karbonová sedlovka Langma, využívající uhlíková vlákna a titanové šrouby, je lehká, aero a snadno nastavitelná.

 

Novinkou je i samostatná rámová sada. Můžete si tak postavit své vysněné kolo s EnviLIV Advanced SL rámem, jehož design je přímo úchvatný! Rám je totiž lakován v barvách Liv Racing TeqFind.


Tři modely a za kolik?

V nabídce jsou tři modely, EnviLIV Advanced PRO, osazený elektrickou sadou Shimano Ultegra Di2, kliky s Giant Pro powermetrem a převodníky 52/36. Cena je 157 999 Kč.

Druhý, dostupnější je EnviLIV Advanced 1, který dostal do výbavy také elektronické řazení a to SRAM Rival eTap AXS. Za něj zaplatíte necelých 120 tisíc.

Nejnižší cenou se pyšní EnviLIV Advanced 2, postavený na totožném rámu, jako Advanced 1, ale osazení je tu řady Shimano 105. A anoncovaná cena? 74 999 Kč.

Více informací o jednotlivých modelech najdete na české verzi webu LIV cycling.com.

Zdroj, foto: LIV cycling

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková