CANYON představuje nový Spectral CF

Nastavte si ho, jak chcete, vezměte si ho, kam chcete, a jezděte, jak chcete…

Ať už hledáte hravou trailovou hračku, úžasného dobrodruha nebo jen potřebujete jedno kolo, které zvládne téměř každý trail na kopci, nový Spectral je na to všechno připraven. Nový Spectral je All-Ways Trail.

Nový Spectral CF prošel kompletní konstrukční evolucí, aby se stal ultimátním trailovým kolem. Nejnovější Spectral CF poskytuje vše, abyste mohli říct – tenhle bike je opravdu všestranný. Nastavte si ho, jak chcete, vezměte si ho, kam chcete, a jezděte, jak chcete – to je doporučení německého výrobce.

 

Ve světě, kde větší je často považováno za lepší, Canyon ustoupil trendu a přeorientoval nový Spectral v rámci kategorie trailů. Snížení zdvihu o 10 mm – to znamená nyní 150 mm přední a 140 mm zadní pružení. Toto nové nastavení nevyvolá pocit, že ubírá příliš mnoho energie ve stoupáních, a ani to není příliš málo, abyste zvládly s jistotou sjezdy.

Úhel hlavové trubky je 64 stupňů a zůstává stejný, jako u předchozí generace Spectralu CF, ale geometrie a jízdní vlastnosti se vylepšují o něco strmější sedlovou trubkou 76,5 stupňů. Díky tomu by mělo být držení těla v prudkých stoupáních v lepší pozici.

Jezdci mají nyní na výběr mezi velikostí kol s 29“ nebo variantu Mullet, obě budou dostupné u všech modelů v nové řadě Spectral CF, pouze u velikosti XS je bike nabízen ve verzi Mullet.

V novém rámu CF jsou integrována interní a externí úložiště. Víko vnitřního úložného prostoru spodní trubky využívá chytrý, super bezpečný pákový mechanismus, který zvládnou otevřít i ty nejchladnější a nejzablácenější ruce. Uvnitř si jezdci mohou uložit nezbytnosti „pro každou jízdu“, jako je duše,bomičky s CO2, páky a multifunkční nářadí, je zde dokonce prostor pro lehkou větrovku.

Pod horní trubkou jsou vnější úložné úchyty pro další náhradní díly nebo vybavení, které chcete mít snadno přístupné. 

Mezi zajímavosti patří i inovativní držák na mininářadí. Inženýři společnosti Canyon testují na svých kolech už řadu měsíců a zároveň ho budou nabízet příznivcům 3D tisku ke stažení.

Standardem všech modelů je inovativní a revoluční stabilizátor řízení Keep It Stable (KIS) Canyon. S pomocí vynálezce Jo Kliebera přizpůsobil Canyon tuto technologii novému Spectralu. KIS aktivně přivede vaše řídítka zpět do středu při jízdě a zlepší řízení. Pomáhá vám udržet linii i v drsném terénu, udržet si kontrolu při vysokých rychlostech a efektivněji stoupat.

Všechna kola jsou také dodávána se snadno instalovatelnou záslepkou, pokud jezdci preferují standardní řízení.

Modelová nabídka

 

Nový Spectral CF je k dispozici ve čtyřech modelech. Všechny jsou dodávány se sedlovkou Canyon G5, řídítky G5 AL specifické pro velikost a novým představcem G5 40 mm.

Vlajkovou lodí je Spectral CF LTD, který je osazen díly FOX a SRAM. Vidlice Fox 36 Factory elitní úrovně a Fox Float X Factory se starají o zkrocení sjezdů a podporu ve stoupáních. Řazení SRAM XX Eagle Transmission (s kazetou GX) a kliky SRAM XX okamžitě reagují na sešlápnutí pedálu jezdce, zatímco brzdy SRAM Code RSC poskytují jezdci plnou kontrolu. Bike zdobí sada kol DT Swiss XMC1200.

Spectral CF LTD přichází v barevném provedení Anti-Matter a stojí 6 999 EUR a velikost M s 29“ koly váží 14,56 kg.

 

 

Spectral CF 9 je pro jezdce, kteří chtějí špičkový výkon s osazením RockShox a SRAM. Bike je osazen vidlicí RockShox Lyrik Ultimate a tlumičem RockShox Super Deluxe Ultimate. Pohon je řady SRAM GX Eagle. CF 9 dostala lehká kola DT Swiss XM1700.

Spectral CF 9 je k dispozici v barvách Stealth nebo No Neon, stojí 4 999 EUR a velikost M s 29“ koly váží 14,94 kg.

 

Spectral CF 8 CLLCTV, který je osazen vidlicí Fox 36 Performance Elite a tlumičem Fox DHX Performance coil, vyniká spolehlivostí i výkonem na trati. Brzdy a pohon zajistí sada Shimano Deore XT.

Spectral CF 8 v prodeji v barevném provedení Stadtwald Sunset stojí 3 999 EUR a velikost M s 29“ koly váží 15,84 kg.

Spectral CF 7 je kvalitní karbonové trailové kolo, které nevyprázdní peněženku. Je vybaven vidlicí Fox 36 Rhythm a tlumičem Fox Float X Performance. Díly řady Shimano SLX se postarají o převod, kliky a brzdy.Spectral CF 7, který je nabízen v barevném provedení Stealth nebo Barely Olive, stojí 3 399 EUR a a velikost M s 29“ koly váží 15,36 kg.

 

Další podrobnosti a technické specifikace najdete na stránkách CANYON CZ.

Autor: Pressnews
Foto: Canyon

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková