Gracia Orlová – 2. etapu rozhodly Pustevny

Vítězka úvodní etapy Švédka Emilia Fahlin si dnes poradila se všemi soupeřkami a zvítězil v náročné kopcovité etapě. Jak bojovaly české závodnice?

Švédka Emilia Fahlin zvítězila i v druhé etapě mezinárodního závodu Gracia Orlová. Vedoucí závodnice celkového pořadí byla nejrychlejší v hromadném dojezdu dvaceti cyklistek. Tato skupina se utrhla od zbytku startovního pole už ve stoupání na Pustevny a vydržela až do cíle.

Druhá projela cílem švýcarská bikerka Linda Indergand a třetí pak ruská závodnice Maria Novolodská.

Z českých zástupkyň se na nejlepší pozici prosadila Ema Cetkovská, které patří 26. místo. A jak vypadal závod z pohledu mladé závodnice Aničky Bohaté, startující za MIX Team? 

“Dnešní královská etapa budila repsekt už podle údajů na papíře: nastoupáno 1660 m a hlavně 4 vrchařské prémie, které vedly přes známá beskydská stoupání: Pustevny, Bumbálku, Soláň a Pindulu. Od startu bylo tempo hlavního pole o poznání opatrnější oproti první etapě a všechno zásadní se začlo odehrávat až okolo patnáctého kilometru, při nájezdu na nejtěžší stoupání dne. Zde se začalo bojovat o pozice a jednotlivé závodnice se snažily udržet v kontaktu s čelem pelotonu co nejdéle.
 
Hned při nájezdu na knížecí cestu se začal balík selektovat. Na vrchol první vrchařské prémie jako první dojela ve vysokém tempu osmnáctičlenná skupina která si na druhou početnější skupinu udržovala náskok až do cíle. Já jsem dále pokračovala se svou týmovou kolegyní Markétou v celkově třetí skupině dnešní etapy. Naše skupina čítala okolo dvaceti závodnic, se kterými jsme se snažily střídat na čele. Někdy byla domluva složitější, ale nakonec jsme se vždycky navzájem pochopily. Zbytek beskydských krpálu už jsme jely v pohodovějším tempu v porovnání s Pustevnami. V cíli jsme se objevily po 12 minutách a 16 sekundách za vítězkou.
Celkové výsledky zde.
Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková