Jana Pichlíková obhájila vítězství v seriálu KPŽ

Obhájila titul maratonské mistryně, obhájila vítězství v seriálu KPŽ, své kvality ukázala i v dalších závodech. Jak hodnotí Jana Pichlíková svou sezónu ?

Závodnici týmu Erste Premier Petr Čech MTB, Janě Pichlíkové se podařilo obhájit loňské vítězství v individuální soutěži KPŽ,  Prestige Trophy Marathon – Ženy. A podle výkonů a výsledků, které po celou sezónu bez jakýchkoliv výkyvů předváděla, to vypadalo, že jí titul královny KPŽ nedal ani moc práce…

Rozhovor s Janou jsme dělaly na konci loňského roku, tady je její hodnocení letošní sezóny, kdy ji vyzpovídala redakce Kolopro.cz
jana pichlíková

Jak jsi spokojená s letošní cyklistickou sezónou?
Byla skvělá, opravdu povedená. Hlavně mě těší, že jsem neměla žádný vážný pád nebo úraz a tělo tu velkou dávku závodů zvládlo. Největší letošní výzvy přicházely postupně – Mistrovství Evropy v maratonu ve Spillimbergu, poprvé účast v závodu Světového poháru XCO v Novém Městě na Moravě, obhájení titulu mistryně ČR v XCM v Sudetech, nominace a reprezentovaní České republiky na Mistrovství světa XCM a na samotný závěr etapový závod dvojic Epic Izrael s Katkou Drhovou. Do toho hodně závodů seriálu Kolo pro život, kde se mi podařilo obhájit loňské vítězství v individuální soutěži žen a také další menší závody.

Na KPŽ jsi letos mnohokrát stála na nejvyšším stupni. Chyběla jsi někde?
Spočítané to popravdě nemám… cyklistika mě baví a čísla moc neřeším, důležitý je dobrý pocit ze závodu a cíl protnutý s úsměvem. Když tak přemýšlím, na Drásalovi na 117 km jsem byla druhá a v Ralsku také. Nejela jsem Brdy, které se kryly s ME XCM, Orlík se kryl se svěťákem XCO v NMNM a v terminu Vrchlabí jsem trénovala v Livignu společně se studenty týmu Česká spořitelna Specialized Junior MTB. Na ostatních závodech KPŽ jsem stála na stupních vítězů úplně nahoře.

Které závody KPŽ ti sedly a kde se naopak nepodařilo zajet podle tvých představ?
Do každého závodu jsem šla naplno, nejen za sebe ale i kvůli bodům do týmové soutěže. Hodně mě bavily Karlovy Vary, Drásal, Vysočina, Chrudim, Plzeň. Odry zase pro skvělou atmosféru fanoušků. V Chrudimi mě zhruba 4 km před cílem závodu trochu dost potrápily křeče.

Celý rozhovor najdete ZDE

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková