Scott 2019. Esential, Energy a Evolution, krása barev a designu

Vzpomínka na budoucno….aneb podívejte se s námi, co ukázal Scott z kolekce oblečení na příští rok.

Co na tom, že se o slovo hlásí paní zima a spousta z nás vymění kolo za některý ze zimních sportů. A ten, kdo jezdí celoročně, bude stoprocentně zachumlán v mnoha vrstvách a nezbytných doplňcích, aby se ochránil před štiplavým mrazem.  Přesto  nás baví sledovat novinky pro v tuhle chvíli vzdálené teplejší dny, v předstihu vybírat, jak vyladíme svůj cyklošatník na silnici i do trailů. Proto vás budeme stále zásobovat tipy a zajímavostmi, které jednotlivé značky přinášejí.

Dnes tu je fotogalerie s komentářem z prezentace značky Scott, která si dává na vývoji i designu své cyklistické i běžecké kolekce hodně záležet. Důvod je mimo jiné i ten, že své zákazníky má v řadách nejen mezi majitelkami kol této značky.  Proto vedle závodních dresů s výrazným designem, kde dominuje logo značky, nabízí i decentnější provedení. A stejně tak si i hraje s barevností. Vedle své základní řady Esential, kde jsou využity tradiční Scott barvy, nabízí i další dvě: Energy, která upoutá extravagantními designy a řadu Evolution, ta zas pracuje s barevnými variacemi.

zapínání
protect

Než se pustíme do představení toho nejzajímavějšího, co bylo na prezentaci k vidění, za pozornost stojí zmínka o některých technologiích a novinkách, které se v kolekci Scott 2019 objevují.  U silniční řady V race kompletech se opět objevuje použití   ITD Protectu, vysoce odolného materiálu proti oděru, pro zvýšenou ochranu nejčastěji postižených části těla při pádu. U dámských kraťasů přichází Scott se systémem magnetické sponky na kšandě pro snadné svlékání. 

vložky ii

Ani cyklistické vložky, které vyrábí přední italští výrobci, nezůstaly stranou z pohledu inovací. Každý produkt teď dostává specifickou vložku, tak aby odpovídala požadavkům a charakteru jízdy. Jiné tvarování i vnitřní výplň najdete u kalhot pro endurance jízdy, speciální vložku mají multisportovci, pro trailové a enduro ježdění je vložka v designu „50% pro tělo 50% pro sedlo“.

V kolekci najdete řady na horské kolo Tech Trail, Tech Flow, Trail Vertik a pro gravity discipilíny Trail Progresive. Silniční pak RC Premium pro skutečné závodnice a RC Pro, s maximálním důrazem na funkčnost i pohodlí. 

P1040542 (1)
Řada Trail Flow nabízí neformální vzhled, svým designem i dalšími parametry podtrhuje vaši svobodu v pohybu, v jízdě. A příjemný pocit, jak vám to sluší i po skončení dne, kdy budete doplňovat energii s přáteli.
P1040507
Trail Tech – řada volného oblečení, orientovaná na výkon. Pro jezdce, kteří tráví dlouhé hodiny v sedle, jejich cílem je mnoho vrcholů , po kterých je pak čeká zážitek podobě cesty dolů. V kolekci najdete dresy/trička s volným střihu, až ležérního vzhledu. Materiál je rychleschnoucí, trička mají prodlouženou délku zad.
P1040530
Trail Flow–další možnost, další hra barev, stejné funkční vlastnosti K tričku můžete doplnit odolnějšími kraťasy řady Vertikal, které mají vyjímatelné vnitřní kalhoty s vložkou Trail. Trička jsou ve třech barevných kombinacích, kraťasy dokonce ve čtyřech.
P1040522
Tech Flow a něžný květinový motiv na rameni. Drsná buďte při jízdě...
P1040510 (1)photo
Trail Tech a jeho variace s dlouhým rukávem. Růžová nádech na konci rukávů je nejen zajímavým, ale také praktickým prvkem.
P1040490 (1) uprava m
Scott přichází na traily se směsovým materiálem s vlnou merino. tričko je s dlouhým rukávem, prodlouženým zadním dílem a v nabídce ve dvou provedeních. Nezbytným doplňkem pro celodenní jízdu je i tenká větrovka. Tato dámská bunda Trail MTN vyniká propracovaným střihem, schopností odpudit lehký déšť, prodyšnost zajistí leaserem řezané větrací otvory
P1040570
Dres z řady RC Premium v sobě snoubí ženskou eleganci a zároveň poskyzuje vše, co od špičkového produktu očekáváte. Ramena a boky nohavic disponují ochrannou technolgií ITD Pro Tec. Kraťasy mají kromě již zmiňovaných ochranných částí magnetické zapínání kšand vzadu, a také zcela novou dámskou antibakteriální vložku
P1040563
Silnční komplet řady RC Preium v jiném provedení.Na omak nejjemnější rychleschnoucí úplet DryOxcell, maximálně pružný. Vaše druhá kůže. Ryze dámský design, v líbivé meruňkové barvě, kraťasy s parametry, jako u závodního modelu předchozího kompletu. V nabídce další dvě barvy, petrolejová a černá.
P1040657
Jeden zástupce u řady doplňků, který jasně naznačuje, že pokud budete chtít, můžete mít dokonalé sladění ke každému svému kompletu. Rukavice krátkoprsté i dlouhoprsté, s gelovou výstelkou nebo bez polstrování.

Tolik malá ochutnávka z velmi pestré kolekce pro nadcházející sezónu. Některé z představených dresů najdete už brzy na e-shopu dovozce a vybrané komplety představíme a otestujeme na našem portálu DNK.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková