Parádička Jany Czeczinkarové, na SP v Zolderu získala bronz

Krásný povánoční dárek nadělila sobě i českým fanouškům Jana Czeczinkarová svým výkonem na SP v Zolderu…

Druhý svátek vánoční si světová cyklokrosová elita užila v sedle svých kol. V belgickém Zolderu se odehrál další závod Světového poháru. Skvěle si vedla česká reprezentantka Jana Czeczinkarová, která obsadila celkově 14.místo a ve své věkové kategorii do 23 let vystoupila na bronzový stupeň.

Kolínská rodačka dokázala výborně odstartovat a první dva okruhy držela tempo s nejlepšími a díky tomu byla opakovaně v záběrech belgických kamer. V polovině závodu byla na konci první desítky a na vedoucí skupinu ztrácela pouhých 30 vteřin, za svými zády měla taková jména jako Denise Betsema, vítězka SP v Koksijde nebo hvězdné americké duo Elen Noebl či Katy Compton. V posledním okruhu si sice Jana o několik příček pohoršila, ale celkové 14. místo je v tak nabité konkurenci parádním výsledkem a především příslibem směrem k únorovému mistrovství světa.

Z dalších českých závodnice dojela na solidním 31.místě úřadující mistryně republiky Pavla Havlíková. Ostatní reprezentantky obsadily místa v šesté až osmé desítce. (58.Štěpánová,66.Ungermanová,67.Mišoňová,73.Bajgerová)

Světový pohár vyvrcholí v závěru ledna závody v Pont-Chateau a Hoogerheide. 

Výsledky ženy Elite:
1. Marianne Vos (NED, Waowdeals Pro Cycling) 48:50
2. Lucinda Brand (NED, Sunweb) + 0:01
3. Sanne Cant (BEL, Corendon Circus) +0:06
4. Ceylin del Carmen Alvarado (NED, Corendon Circus) +0:15
5. Maud Kaptheijns (NED, Creal Charles) +0:20

14. Jana Czeczinkarová (Mitas Trek) +1:10
31. Pavla Havlíková (KC Kooperativa SG Jablonec n.N.) +3:01

Kompletní výsledky ZDE

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková