Kadeřávek a zdraví
Kadeřávek obsahuje nejen prospěšnou vlákninu pro naše střeva, ale i celou řadu vitamínů jako je vitamín A, kyselinu listovou, vitamín C i vitamín E. To z něj dělá skutečný vitamínový koktejl obohacený i o cenné minerály jako vápník, železo, hořčík a draslík. Celá tato zdravá směs posiluje naše srdce i ledviny, pečuje o pleť, vlasy, kosti a dokonce chrání před rakovinou.
b
Kadeřávek v kuchyni
Listy kadeřávku jsou křehké, křupané a šťavnaté. Vždy použijeme jen měkké zelené části a tuhý řapík i bílá žebra odstraníme. Kadeřávek se skvěle hodí jako snídaňové smoothie, při přípravě vývarů a nejrůznějších studených i teplých salátů. Hodí se také jako výborná příloha k masu, do těstovin či zapečených pokrmů. Dokonce z kadeřávku upečeme i chipsy! Tento tip obzvlášť milujeme!