RUTINA s DNK. Dřepy do “V” s míčem

Opět dřepy a ve variantě pro každého…

Klasické dřepy jsou pro cyklistickou populaci základním stavebním kamenem. Ovšem dřep s chodidly mírně do „V“ nejsou k zahození. Obecně všechny jejich varianty jsou vhodné zejména pro těhotné. Větší bříško se poskládá mezi nohy a nehrozí, že by překáželo jako u klasického provedení dřepů. Pokud přidáme jakoukoli zátěž, nejlépe v podobě medicinbalu, zapojíme i svaly horních končetin.

Provedení:

  • Stoupněte si vzpřímeně na podložku, která neklouže. Kotníky na šířku ramen. Chodidla mírně do véčka. Medicinbal chyťte do obou dlaní a dejte ho výšky hrudníku. Dívejte se před sebe. Nyní jste ve výchozí poloze.
  • Narovnejte záda a pomalu jděte za zadečkem dolu do dolní polohy, kdy jsou stehna rovnoběžně s podložkou. Současně s pohybem dolu mějte medicinbal před sebou ve výšce hrudníku.
  • Nyní jste v dolní poloze. Poté jděte nahoru. Společně s pohybem nahoru vzpažte paže s medicinbalem nad hlavu. Poté jděte opět do dřepu. Cvik opakujte.
  • Pata zůstává po celou dobu cvičení na podložce.

TIP DNK: Čím větší zátěž si vezmete, tím obtížnější a efektivnější cvičení pro Vás bude

Výchozí poloha
Dolní poloha
Mezipoloha
Horní poloha

Začněte tím, že provedete sérii, která představuje 6-8 opakování. Poté si odpočiňte. Doporučený počet sérií: 3- 4. Vyberte povrch, který neklouže. Vyvarujete se tak zbytečnému zranění. Během cvičení pravidelně zhluboka dýchejte. Myslete na to nejdůležitější a tím je technika provedení.

Lucie Hamanová