V jídelníčku je zařazeno několik přírodních antibiotik jako prevence před nachlazením do sychravých dnů, a to je zázvor, citrón, med, česnek a hlíva ústřičná. Dále uvidíte v jídelníčku i potraviny, které přirozeně rozproudí organizmus tak, že tělo začne vyrábět více tepla. Jedná se o zahřívací potraviny a úpravu pokrmů, mezi které patří zázvor, chilli, bazalka, skořice, česnek, pohanková mouka v pizze, sušené banány a současně také teplé nápoje, polévka, dušení, vaření a pečení.
Pocit sytosti nám neposkytují pouze bílkoviny, ale i tuky, kterých si cyklista může v přípravném období dovolit víc. Mezi vhodné tuky patří v ukázkovém jídelníčku přepuštěné máslo ghí, avokádo, kokosový olej v domácím flapjacku, tučný tvaroh, vlašské ořechy, olivový olej a zakysaná smetana. V neposlední řadě je jídelníček zaměřen i na kvalitu potravin jako jsou domácí vejce, farmářské kuře či poctivá zakysaná smetana, která není zahuštěná žádnými škroby či gumami. A i když jsou v současné době celoročně dostupné všechny potraviny, tak přeci jen zde převažují potraviny nedávno sklizené, uskladněné, ideálně tuzemské a těmi jsou brambory, červená řepa, mrkev, jablka a vlašské ořechy.
Po tréninku a jako druhá večeře je v jídelníčku zařazeno granátové jablko, které sice není tuzemské, pochází totiž ze Středozemí, ale zato má teď sezónu. Konzumace granátového jablka je pro sportovce velmi výhodná, protože obsahuje hodně vody, vitamínů a minerálů, které se ztrácí potem.